جت کار

همرسان کسب و کارهای ساختمانی

سقف یوبوت

سقف یوبوت

سقف های جدید و نوپایی هستند که پا به عرصه ظهور گذاشته اند، از جمله این سقف ها می توان به سقف های وافل، کوبیاکس، یوبوت، عرشه فولادی، بابل دک، اینتل دک و ... که همه این سقف ها مزایایی برای خود دارند که در این مقاله می خواهیم با سقف های یوبوت آشنا شویم، آیا می دانید دلیل نام گذاری سقف های یوبوت چیست؟ برای اولین بار این سقف ها توسط مهندسین ایتالیایی ایجاد و نامگذاری شد و یوبوت قبل از آن نام زیردریایی بود که ارتش آلمان در جنگ های جهانی اول و دوم از آن استفاده می کرد و بدلیل مدفون بودن قالب های یوبوت در داخل سقف، نام این سقف ها را یوبوت نام گذاری کردند.

در اواخر قرن بیستم، این سقف در کشور ایتالیا رونق پیدا کرد و مهندسین به منظور استفاده از سقف های با دهانه های بلند به دنبال روشی بودند که بتوانند سقف پایداری را ایجاد کنند.

آیا می دانید با اضافه شدن به هلدینگ جتکار می توانید خدمات و محصولات خود را به سازندگان در سطح کشور ارائه نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره تماس 09362286076 تماس بگیرید.

یوبوت چیست؟

تصور کنید که در داخل سقف ها در جایی که بتن برای ما کاری انجام نمی دهد را پر از بتن می کردیم و برای همچین سقفی باید چه تیرها و چه ستون هایی طراحی می کردیم ولی با به کارگیری علم مکانیک و شناسایی موقعیت تنش ها و کرنش ها در صفحه دال سقف، فضایی که کمترین تنش و را دارد از بتن حذف و راهکارهایی مانند استفاده از قالب های یوبوت را ایجاد کردند. کاربرد یوبوت ها علاوه بر سقف ها در داخل فنداسیون هم می باشد که از ترکیب نوآورانه بتن، میلگرد و قالب هایی از جنس پلی پروپیلن ساخته می شوند.

اجرای سقف یوبوت

از سازه یوبوت در اغلب پروژه های فنی و مهندسی که نیاز به سطوح یزرگ دارد با مزیت کاهش مصرف بتن و غیره و در نتیجه کاهش وزن و در ازای آن تعداد طبقات بیشتر و عدم نیاز به فنداسیون سنگین و عظیم استفاده کرد.

شاید در نگاه اول هزینه و نحوه اجرای این نوع سیستم سقف سخت بنظر برسد. ولی اجرای این روش در دهانه های بزرگ و دارای ابعاد زیاد تقریبا از تمام روش های موجود با صرفه تر و درنهایت برابر بدست آید.

پروژه های در حال اجرای هلدینگ ساختمانی جتکار در حوزه اجرای سقف یوبوت را می توانید از اینجا ملاحظه کنید. (بر روی متن کلیک کنید)

ویژگی یوبوت چیست؟

همیشه دغدغه کار در ساختمان سازی پیدا کردن نیروهای متخصص فنی و کارآمد بوده است که بتوانند سیستم های سازه ای را مطابق با نقشه ها و بهترین کیفیت پیاده سازی کنند. حالا لازم است که بدانیم که تیم های اجرایی با همان دانش قبلی خود می توانند از پس اجرای با کیفیت تر و راحتتر این سقف برآیند.

سقف های یوبوت از دو لایه بتن مسلح تشکیل شده است که در بالا و پایین دال و به صورت گسترده قرار می گیرد و حد فاصل این دو لایه با نوعی بلوک توخالی ماندگار به نام یوبوت پر شده است.

قالب های یوبوت می توانند براساس طراحی که در محاسبات سازه انجام می شود طراحی و تولید شوند و دارای ابعاد مختلفی باشند.

در اینجا می توانید نمونه ای از پروفایل هایی که به همکارانمان در سایت جتکار ارائه می کنیم را ملاحظه کنید. برای تماشای پروفایل شرکت چکاد بام اینجا را کلیک کنید.

مزایای فنی یوبوت:

1-‎‌ امکان حذف تیر بین ستون ها و یا استفاده از تیرهای پنهان بدون آویز که مکان یابی بهینه ستون ها را فراهم می نماید.

2- توزیع متقارن نیروها در نقاط مختلف دال سقف

3- ایمنی بالا در برابر آتش سوزی و تامین نیازهای فنی

4- کارایی بهتر سقف از نظر عایق بندی صوتی و لرزش صفحه ای

5- کاهش بارهای وارده بر خاک (در صورت استفاده از یوبوت در فنداسیون) و امکان حذف یا کاهش تعداد و ابعاد شمع ها در خاک های سست.

6- افزایش قابل ملاحظه سختی دال سقف با افزایش جزئی ورن آن که کنترل خیز سقف را تسهیل نموده، امکان افزایش فاصله ستون ها و اجرای سازه های با دهانه بزرگ را فراهم می نماید.

7- قابلیت طراحی بهتر پلان معکوس به جهت حذف تیرهای میانی

ادامه این مطلب را می توانید در پست های بعدی مطالعه نمایید.

ادامه این مطلب