جت کار

همرسان کسب و کارهای ساختمانی

سقف وافل چیست؟

تاریخچه سقف

همه افرادی که دستی در ساختمان سازی دارند با سیستم های رایج ساخت سقف آشنا هستند. زمانی بود که سقف های طاق ضربی در صنعت ساختمان ایران تاخت و تاز می کرد و جزو سقف های رایج ساختمانی محسوب می شد ولی بدلیل عدم وجود صلبیت کافی در سقف به نوعی منسوخ شده اند و بعضا در شهرهای بزرگ دیگر از این سیستم سقف استفاده نمی شود. بعد از این سقف ها، سقف های تیرچه بلوک با بلوک سفالی بودند که پا به عرصه ظهور گذاشته اند که بعضا به خاطر سنگین وزن بودن آن، هزینه سنگینی روبه کارفرمایان تحمیل می کرد و خیلی زود کنار گذاشته شده اند و بلوک های پلی استایرن در این صنعت ظهور کرد و هم اکنون هم با عناوین مختلف ساخته می شوند کرومیت، فندوله بتنی و ...) ولی باید دید که این سقف ها کی جایگزین نسل جدید سقف های امروزی خواهند شد.

 
آیا می دانید با اضافه شدن به هلدینگ جتکار می توانید خدمات و محصولات خود را به سازندگان در سطح کشور ارائه نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره تماس 09362286076 تماس بگیرید.

آشنایی با سقف وافل

با توجه به جدید بودن این سقف ها شاید برای شما سوال پیش آمده باشد که عملکرد این سقف ها چگونه است؟ مزایای سقف های وافل نسبت به سایر سقف ها چیست؟ نحوه اجرای سقف وافل به چه گونه است؟

سقف وافل

به طور کلی سقف های وافل، سقف هایی هستند بدون بر هم زدن ابزار و روش های موجود و تحمیل هزینه های سنگین با اصلاح الگوی مصرف مصالح و روش اجرا از دفن مصالح گران مانند آهن، میلگرد، بتن، سفال، پلی استایرن (فوم) و پرت مصالح و منابع جلوگیری می کند.

در اینجا می توانید نمونه ای از پروفایل هایی که به همکارانمان در سایت جتکار ارائه می کنیم را ملاحظه کنید. برای تماشای پروفایل شرکت چکاد بام اینجا را کلیک کنید.

معایب سقف های رایج تیرچه بلوک

قبل از معرفی سقف وافل و روش های اجرای آن، دلایلی که باعث شده تمایل مهندسان به اجرای این نوع سقف افزایش پیدا کند را به طور مختصر مورد بررسی قرار دهیم.

همانطور که در بالا توضیح داده شد امروزه تنوع روش های ساخت سقف بسیار زیاد شده است و برای انتخاب بهترین گزینه سقف باید پارامترهای مختلفی از جمله کیفیت، سرعت، نوع اسکلت، قیمت و ... را مورد بررسی قرار داد و بهترین گزینه را برای اجرای سقف سازه ای انتخاب کرد.

اجرای سقف وافل

عیوب سقف های تیرچه بلوک

1- بدلیل تولید فندوله در محیط کارگاه یا کارخانه پیوستگی کافی با بتن نهایی بوجود نمی آید.

2- بعضا در نصب تیرچه ها برخی از پیمانکاران از جوشکاری در اتصال تیرچه استفاده می کنند که بدلیل ایجاد تنش در میلگرد از نظر فنی کاملا مردود است.

3- بدلیل ماندگار بودن بلوک و عدم نمایان شدن بتن تیرچه بعد از بتن ریزی، در خیلی از موارد ویبره زدن بتن تیرچه به درستی صورت نگرفته است.

4- وجود خطرات فراوانی برای نیروهای اجرایی بدلیل عدم استقامت بلوک های پلی استایرن

5- بتن پاشنه تیرچه در واقع ملاتی سیمانی است که نمی تواند مقاومت مناسبی را ایجاد کند و بعضا مقاومت آن با مقاومت مناسبی را ایجاد کند و بعضا مقاومت آن با مقاومت بتن نهایی متفاوت است.

6- در هنگام قرار دادن تیرچه بر روی سقف در اغلب موارد بتن سر تیرچه خراب می شود به شکلی که میلگرد تیرچه نمایان می شود. و معمولا در زمان بتن ریزی این محل نیز خالی می ماند، یعنی تیرچه در محل تکیه اه به تیر اصلی اتصال ندارد.

مقایسه سقف وافل با سایر سقف های رایج

همچنین در جداول زیر مقایسه برخی از مشخصات سقف وافل شامل ضخامت و وزن بار مرده سقف با سایر سیستم های سقف مانند سقف یوبوت، سقف کوبیاکس و سقف پیش تنیده ارائه شده است. همانگونه که مشاهده می شود در دهانه های یکسان ضخامت سقف مورد نیاز برای سیستم وافل به مقدار ناچیزی بیشتر از سقف های مشابه می باشد اما وزن مرده سقف وافل به مقدار قابل توجهی کمتر از دیگر سیستم های سقف می باشد. این مزیت موجب بهینه سازی قابل توجهی در سقف وافل نسبت به سایر سقف ها شده است.

مقایسه سقف وافل با سایر سقف ها

ادامه این مطلب را می توانید در پست بعدی مطالعه نمایید.

ادامه این مطلب