جت کار

همرسان کسب و کارهای ساختمانی

وال پست و جزئیات اجرایی آن

در زلزله ای که در استان کرمانشاه رخ داد خرابی هایی که در ساختمان ها دیده می شد، خرابی های غیر سازه ای بود که بیشتر شامل خرابی دیوارهای پیرامونی بوده است، در این زلزله سازه این ساختمان ها خراب نشد ولی دیوارهای پیرامونی آسیب جدی دیدند که حتی منجر به خسارات جانی هم شد. باید توجه داشته باشیم که سطحی از خرابی که در دیوارهای سازه ای، آیین نامه اجازه داده است تنها وجود ترک بر روی دیوار می باشد و نه خرابی دیوار.

آماده سازی وال پست

برخلاف تصوری که برخی از افراد دارند و می گویند که دیوارها اجازه تخریب دارند، اینطور نیست بلکه آیین نامه برای ساختمان های مسکونی و سطح متوسط، تنها اجازه ترک در دیوار وجود دارد را داده است. 

در وال پست ها اغلب از قطعات منقطع استفاده می شود که این مورد را در ادامه مطلب به خوبی توضیح خواهیم داد. 

اندازه گذاری برای نصب وال پست

اگر بخواهیم برای وال پست تعریفی داشته باشیم می توانیم بگوییم که سیستم هایی که دیوار را حفظ کند و آن را نگه دارد و پایداری اش را در برابر نیرو های عمود بر صفحه حفظ کند به اصلاح به این سیستم ها نگه دارنده دیوار و یا وال پست گفته می شود.

هلدینگ جتکار چگونه خدمات ارائه می کند؟

هلدینگ جتکار به منظور توسعه ساختمان سازی صحیح، با ایده ای خاص، فعالان حوزه های مختلف از مشاغل ساختمانی و تامین کنندگان مصالح ساختمانی را گرد هم آورده تا شما به راحتی بتوانید در سایت منصوب به این هلدینگ سوابق کاری همکاران ما را به صورت فیلم، عکس و فایل های PDF، متعلق به هر پروژه را به طور کامل ملاحظه کنید.

سایت جتکار امکانی را برای کارفرمایان گرامی فراهم می کند تا بتوانند از وضعیت ساختمان های در حال ساخت خود نیز مستندات تهیه کنند و آن را در سایت جتکار بارگذاری کنند و از آن به عنوان رزومه کاری خود بهره برداری کنند، لذا تمامی کارفرمایانی که با این گروه همکاری می نمایند این امکان به رایگان به آن ها ارائه می شود.

با کلیک بر روی این قسمت می توانید نمونه ای از پروفایل هایی که به کاربرانمان تعلق می گیرد را ملاحظه کنید.

وظیفه وال پست چیست؟

اگر بخواهیم به وظیفه هایی که وال پست ها دارند توجه کنیم این است که سیستم دیوار از سیستم سازه کاملا جدا باشد و محل جداشدگی ها در زیر تیر ها و کنار ستون است و دیوار از این نواحی قابلیت حرکت دارد.

عملکرد دیوار در این سیستم از وال پست ها به صورت کنسولی است و دیوار تنها از سمت پایین نشیمن کامل دارد و لزومی ندارد که از زیر تیر، بخواهیم دیوار را نگه داریم و برای تاکید بیشتر مجددا تکرار می کنیم که وظیفه وال پست ها جدا کردن دیوار از سازه است و هیچ اندرکنشی، دیوار با سازه نباید داشته باشد که تاثیر متقابلی بر یکدیگر داشته باشند.

وال پست اجرا شده

در تصور ذهنی برخی از افراد وجود داره که اگر ساختمان با دیوارهای خود پیوسته باشد، سختی اون بیشتر می شود و بهتر می تواند مقاومت کند ولی که اینطور نیست.

آیین نامه 2800

هر چیزی که در زلزله با سختی بیشتری وجود داشته باشد آسیب پذیری آن بیشتر می شود و برعکس تفکری که در عموم مردم وجود دارد و فکر می کنند که هر چیزی که قوی تر هست، بهتره، اینطوری نیست و می توانیم بگوییم که هر چیزی که قوی تر هست آسیب پذیری اون بیشتر هستش. 

آیا می دانید با اضافه شدن به هلدینگ جتکار می توانید خدمات و محصولات خود را به سازندگان در سطح کشور ارائه نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره تماس 09362286076 تماس بگیرید.

با توجه به اینکه دوره تناوب اکثر ساختمان ها که ساخته می شود در قسمت سوم نمودار ضریب بازتاب هستش و این یعنی اینکه هر آن چه که از تناوب کم شود، نیروی زلزله زیاد می شود. 

در استاندارد 2800 بندی وجود دارد که در آن نوشته است که اگر میانقاب ها در باربری زلزله مشارکت کنند آنگاه دوره تناوب زلزله 20 درصد کاهش می یابد و بدین معناسب که دوره تناوب کمتر و سختی بیشتر می شود و تناوب کمتر در زمانی که در قسمت سوم نمودار ضریب بازتاب باشیم، آنگاه نیروی زلزله بیشتری به ساختمان وارد می شود.

نحوه نصب وال پست به زیر تیر

قطعاتی که برای وال پست ها در آیین نامه گفته شده برای دیوارهای مصالح بنایی قطعات ناودانی هستش که به صورت متقاطع نصب شود و فوم کاملا داخل آن قرار بگیرد و بال ناودانی باید 7 سانتی متر باشد که زمانی که 3 سانت فوم داخل آن قرار می گیرد، 4 سانت بال برای نگهداری دیوار باقی بماند.

علت اینکه آیین نامه گفته که این قطعات (وال پست) در هر یک متر فاصله باید نصب شود به این دلیل است که این ناودانی ها سختی را به ستون ها و تیرها وارد تکند و با توجه به اینکه طراح سازه در طراحی خود این مورد را در نظر نگرفته است، سختی ستون را برهم نزند.

فقط در یک جا از آیین نامه اجازه داده شده است که ناودانی ها یکسره باشند و آن هم برای ساختمان های بیمارستانی است که این مورد هم بدلیل این است که در سازه ترک بوجود نیاید تا فضای استریلی که برای بیمارستان لازم است ایجاد شود.

نحوه اتصال وال پست به ستون

نحوه اتصال وال پست

اتصال این ناودانی ها به ستون بتنی به صورت تفنگی ممنوع است و باید به صورت رول بولت گردشی نصب شود.

آیین نامه گفته است که به عنوان مسلح کننده در برابر نیروهای عمود بر دیوار از میلگرد بستر حتما استفاده شود و انتهای میلگرد بستر به صورت مفصلی نصب می شود به طوری که اجازه تغییر مکان دارد.

برای ناحیه اتصال بالای دیوار هم به زیر تیر باید دقت کنیم که اتصال به زیر تیر ممنوع است و باید از همین ناودانی ها و فوم استفاده کنیم.

اجرای وال پست

فاصله هر قطعه هم در زیر تیر و روی ستون باید هر یک متر یکبار تکرار شود و این نوع اتصال باعث می شود که چنانچه زلزله ای رخ داد دیوار به صورت کشویی داخل این ناودانی ها حرکت کند و سازه به راحتی می تواند تغییر شکل خود را بدون اینکه به تیر و ستون برخورد و اندرکنشی داشته باشد ، انجام دهد.

پروژه های در حال اجرای هلدینگ ساختمانی جتکار در حوزه اجرای سقف یوبوت را می توانید از اینجا ملاحظه کنید. (بر روی متن کلیک کنید)

 

در اینجا می توانید نمونه ای از پروفایل هایی که به همکارانمان در سایت جتکار ارائه می کنیم را ملاحظه کنید. برای تماشای پروفایل شرکت چکاد بام اینجا را کلیک کنید.

ادامه مطلب