جت کار

همرسان کسب و کارهای ساختمانی

سقف وافل چیست؟ قسمت دوم

معرفی سقف وافل

این مطلب را از ابتدا بخوانید (اینجا را کلیک کنید)

سقف های وافل، سقف هایی مشبک و کاسه ای شکل هستند و عملکرد این سقف ها همانند دال های دوطرفه می باشد و از لحاظ دستمزد اجرا هزینه کمتری نسبت به سایر سقف های مجوف از جمله کبیاکس، یوبوت و نیز هزینه بسیار پایین تر نسبت به سیستم های عرشه فولادی دارد. در این نوع سقف ها نیازی به میلگردهای تقویتی و اتصال آن ها به تیرها نمی باشد. بنابراین می تواند از زمان اجرای کمتری نیز برخوردار باشد.

سیستم های قالب بندی

سیستم قالب بندی این نوع دال به شکل کاسه ای است و این سقف دارای وزن کمتری نسبت به بقیه دال ها می باشد. این نوع دال برای پوشاندن دهانه های وسیع مناسب است و از آنجایی که عملکرد این سقف ها بعضا دو طرفه است که در هر چهار طرف خود تکیه گاه لازم دارد.

آیا می دانید با اضافه شدن به هلدینگ جتکار می توانید خدمات و محصولات خود را به سازندگان در سطح کشور ارائه نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره تماس 09362286076 تماس بگیرید.

سقف وافل در آیین نامه های ایران

در آیین نامه بتن ایران و در فصل دال ها در مورد این نوع دال بتنی توضیحاتی در مورد خصوصیات و نحوه اجرا ارائه شده است. در این نوع اجرا برای کاهش بار مرده سقف در آن حفره هایی ایجاد می گردد. اما در انتهای ستون ها و در بعضی موارد در انتها و در امتداد تیرها نیز توپر می گردد.

پروژه های در حال اجرای هلدینگ ساختمانی جتکار در حوزه اجرای سقف وافل را می توانید از اینجا ملاحظه کنید. (بر روی متن کلیک کنید)

اجرای سقف وافل

از آنجا که این سقف دال دو طرفه است در دو سو باربری را ایفا می کند.

برای اجرا از زبر سقف در قسمت حفره ای مربعی قالب هایی قرار می دهند و پس از بتن ریزی روی سقف و بعد از 28 روز که بتن به مقاومت نهایی خود رسید قالب ها باز می گردند.

همچنین از دیگر مزایای این روش می توان به بتن ریزی یکپارچه بدون استفاده از هرگونه روان کننده در مقایسه با دیگر روش های دال مجوف همچون یوبوت و کوبیاکس اشاره کرد.

در اینجا می توانید نمونه ای از پروفایل هایی که به همکارانمان در سایت جتکار ارائه می کنیم را ملاحظه کنید. برای تماشای پروفایل شرکت چکاد بام اینجا را کلیک کنید.

قالب های غیر ماندگار از مزایای سقف های وافل است که پس از بتن ریزی سقف از بتن جدا شده و امکان استفاده مجدد از قالب در سقف های بعدی یا پروژه های بعدی را دارا می باشد و پس از اتمام عمر مفید آن قابل بازیافت است. شکل قالب ها به گونه ای است که نیاز به بکاربردن تیرچه های پیش ساخته نیست و به طبع آن مشکلات نصب آن ها در سقف حذف می شود و بدلیل اجرای تیرچه درجا از نظر فنی بسیار بهتر و راحتتر اجرا می شود.

همچنین بدلیل استحکام قالب هنگام اجرای سقف، نیروهای اجرایی به راحتی می توانند بر روی قالب تردد داشته باشند بدون آنکه نگران شکستن قالب یا در رفتن آن از محل باشند و این به امنیت جان کارگران کمک زیادی خواهد کرد.

ادامه این مطلب را می توانید در پست های بعدی مطالعه نمایید.

ادامه این مطلب